Sinds augustus 2014 is de voorste benadering door dokter Bouma en zijn team in de Bergman Clinics geïntroduceerd. Inmiddels zijn er meer dan 1000 nieuwe heupen op deze manier geplaatst. Er is dus ruimschoots ervaring met deze manier van opereren.

Drs. H.W. Bouma is sinds 2012 orthopedisch chirurg en sinds 2008 opgeleid met de voorste benadering in het HAGA, Den Haag, onder begeleiding van drs. Henkus en dr. Hogervorst.  Nu is hij sinds begin 2014 werkzaam in de Bergman Clinics in Naarden. Met meer dan 1000 heupprothesen via de voorste benadering geplaatst te hebben, heeft dokter Bouma ruime ervaring met deze manier van opereren.

Dokter Bouma is tijdens zijn opleiding in het HAGA ziekenhuis begonnen met een promotie traject genaamd: Evolution and Morphology of the Hipjoint. Onder begeleiding van dr. Hogervorst en in samenwerking met het Centre for Biodiversity Naturalis te Leiden wordt er onderzoek gedaan naar vormafwijkingen van het heupgewricht in mensen in vergelijking met heupvormen van andere zoogdieren. Momenteel bevindt het proefschrift zich in een afrondende fase. 


 

Partners

Dokter Bouma werkt in de Bergman Clinics samen met enkele specialisten met elk een eigen focusgebied: 

© 2017 VoorsteBenadering.nl Deze website heeft een informatief doel. U kunt hier lezen over de voordelen en nadelen van de voorste benadering. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inhoudelijk informatie op deze website. Voor informatie betreffende uw persoonlijke situatie, of de situatie van derden, zult u altijd moeten overleggen met de behandelend arts.

Please publish modules in offcanvas position.